Inwoners, ondernemers en gemeente maakten in 2011 samen een visie op de toekomst van Uden, Volkel en Odiliapeel. Met een blik op het verleden en vooruit gedacht naar het jaar 2020 werd onze kracht duidelijk. We zijn een groene, gezonde, gezellige en gastvrije gemeenschap. En er is nog een extra kracht bijgekomen: gezamenlijk.

 

We houden van Udens groen. Om onze vrije tijd in door te brengen, maar ook om ons van energie te voorzien. We gaan op een duurzame manier om met onze leefomgeving. We kweken bijvoorbeeld groentes in stadstuinen en barsten van de zonne-energie. We zoeken met elkaar naar nieuwe manieren van leven, organiseren en werken.

 

 

We koppelen wonen, zorg, bedrijvigheid en onderwijs slim aan onze andere drie krachten. Daardoor is het voor jong en oud fijn opgroeien, wonen, werken en leven. Een prettige leefomgeving waar je heel je leven kunt blijven wonen omdat zorg dichtbij is. Mens en omgeving zijn in balans en houden ervan om voor elkaar te zorgen.

 

 

We staan bekend om ons gezellige winkelcentrum, waar je je een hele dag kunt vermaken in alle grote en kleine winkels. En kunt genieten van alle sfeervolle restaurantjes en cafés. Bijvoorbeeld na een wandeling in al ons groen of na een bezoek aan het ziekenhuis. Uden is een plek waar Udenaren en mensen uit de hele regio elkaar ontmoeten.

 

 

Van harte welkom! Dat ben je zeker. Dat blijft ook zo in de toekomst. We maken ontmoetingen mogelijk. Want mensen hebben aandacht voor elkaar, zeggen nog gedag tegen elkaar op straat en iedereen kan meedoen. We zijn een vriendelijke gemeenschap met actieve mensen die Uden een warm hart toedragen.

 

 

Udenaar de toekomst heeft al veel mooie, goede initiatieven een plek gegeven. Ideeën zijn verder gebracht, mensen met elkaar verbonden. Ook is er een vijfde G benoemd. Van gezamenlijk. Hieruit is de G1000 Uden ontstaan. Met elkaar in gesprek en samen aan de slag voor meer betrokkenheid tussen politiek en inwoner. Samen op weg naar een nieuwe democratie!

 Wil je meer lezen over de visie 2020? Klik hier.