I.v.m. het coronavirus kunnen bij de onderstaande activiteiten extra maatregelen gelden. Of  kan besloten worden een activiteit te annuleren. Controleer voor de zekerheid rechtstreeks bij de betreffende organisatie wat de status is van de activiteit.

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Vierde 1000-soortenweekend in de Maashorst

De natuurorganisaties in de Maashorst organiseren in het Pinksterweekend voor de vierde keer een zogenoemd 1000-soorten weekend. Wethouder Jeroen van den Heuvel van de gemeente Maashorst zal op vrijdagavond 3 juni als eerste een soort registreren. Doel is in één weekend zoveel mogelijk planten- en diersoorten in de Maashorst te vinden. Maar veel belangrijker nog is kennisdeling en het vragen van aandacht voor de zorgwekkende achteruitgang van de natuur- en biodiversiteit.

De natuurorganisaties willen met deze  en voorgaande 1000-soortenweekenden de biodiversiteit die we nog hebben in kaart brengen en van daaruit zinvolle adviezen  geven over de verdere inrichting en het beheer van natuurpark de Maashorst.

Vrijdag 3 juni 17.00 uur officiële start van de telling, vanaf 20.00 uur nachttelling

Zaterdag 4 juni en zondag 5 juni gehele dag tellingen, leslokaal Natuurcentrum centrale plek open van 8.00 tot 19.00 uur.

Uitgebreide informatie site IVN

Share This Story, Choose Your Platform!