Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen
Dilemma’s bij dementie, hoe neem je een besluit?
Als mantelzorger van iemand met dementie kun je in de loop van het proces tegen moeilijke situaties aanlopen, waarop geen pasklaar antwoord is. Dit onderwerp komt op 14 februari ter sprake in het Alzheimercafé Uden-Veghel. In filmpjes vertellen mantelzorgers over dilemma’s waar zij voor kwamen te staan en hoe zij een keuze maakten. Moet ik mijn vrouw dwingen om te douchen, als ze dat niet wil? Is het nog verantwoord, dat onze vader autorijdt of moeten we zijn sleutels afpakken? Soms kun je deze vragen vooruit schuiven, maar er komt een moment dat een besluit moet worden genomen. Het kan als een grote verantwoordelijkheid voelen om een besluit te moeten nemen over het leven van een ander. Na afloop kunnen de bezoekers in gesprek gaan met de aanwezige deskundigen en met elkaar.
U bent van harte welkom in het Alzheimer Café op dinsdag 14 februari (2e dinsdag van de maand ivm carnaval) in Eigen Herd, Rooijsestraat 32 in Uden.
Het Café heeft vrij entree, zaal is open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.
Het Alzheimer Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel. Het Café is een ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u mailen naar: noordoostbrabant@alzheimervrijwilligers.nl of bellen via ONS welzijn: 088-3742525.

Share This Story, Choose Your Platform!