Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Schrijf mee voor de vrijheid op 10 december in bibliotheek Uden

10 December is de Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ook in Uden wordt op 10 december volop geschreven. U kunt van 11 uur tot 20 uur terecht in de bibliotheek Uden om één of meerdere brieven te schrijven.
Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Voor wie schrijven we dit jaar?

Dit jaar schrijven we voor tien vrouwelijke activisten. Want wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk, en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. We schrijven onder anderen voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actievoerde tegen de doodstraf. Voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen. En voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Dat is onvoorstelbaar belangrijk.

Doe mee met de Schrijfmarathon
Op maandag 10 december kunt u van 11 uur tot 20 uur terecht in de bibliotheek Uden om één of meerdere brieven te schrijven. De bibliotheek zorgt voor schrijfmateriaal, voorbeeldbrieven en een kopje koffie of thee.

Share This Story, Choose Your Platform!