Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Wandel dinsdagavond 21 mei mee met natuurgidsen van IVN Uden door het Mellepark in Uden. Dan komt u alles te weten over de oerkluiten die daar liggen. En over wat het Mellepark te maken heeft met de Peelrandbreuk en het ontstaan van de Maashorst. Vertrek om 19.00 uur bij Ontmoetingsplein Mellepark, Germenzeel 900, 5403 XD Uden.

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht via natuurgidsen@ivnuden.nl o.v.v. Avondwandeling. De wandeling is 2,5 km lang en duurt ongeveer twee uur.

De natuurgidsen van het IVN geven op deze avond uitleg over het ontstaan van de Maashorst en de link met het Mellepark. Als gevolg van de Peelrandbreuk in ons gebied is de Maashorst ontstaan. De breuk van Melle is een van de zijbreuken van de Peelrandbreuk en loopt dwars door de wijk Melle. Toen men in de zeventiger jaren van de vorige eeuw hier een woonwijk wilde aanleggen stuitte men op twee problemen. De ondoordringbaarheid in de ondergrond door de aanwezigheid van ijzeroerkluiten. En de kwel, waardoor het gebied dermate nat was dat besloten werd door aanleg van een groot complex van vijvers en afwateringsbassins een park aan te leggen. Zo werd de wijk Melle ontwaterd.

Er werden paden aangelegd en een grote diversiteit aan bomen en planten geplant. Zo ontstond het Mellepark, nu inmiddels 50 jaar geleden. Het is een bijzonder park en de natuurgidsen zullen regelmatig even stilstaan en vertellen welke flora en fauna we hier aantreffen. Een variatie van wilgen en sequoia’s en van ganzen tot diverse soorten spechten en vleermuizen. En de ijzeroerkluiten en het oranje water? Ook dat komt natuurlijk uitgebreid aan bod. Genoeg te vertellen over dit bijzondere park op de breuk van Melle!

Share This Story, Choose Your Platform!