Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Waar kun je met de carnaval je buurman, je schoonvader, je kleuterjuf van vroeger en je beste vrienden tegenkomen? Juist, op de Baggemèrt! Iedereen is er op carnavalsmaandag: je ziet er jong en oud, boeren en buitenlui. In boerenkledij en zondagse kielen worden oude tijden herleefd en wordt er ouwerwets gehandeld en gebuurt op de Mèrt. Want sfeer maken dat doen we samen, in je mooiste boerenkleding of in je kiel. En dor haauw ik oew aon.

Uniek carnavalsevenement in Uje
Een boerenmarkt tijdens de carnaval is een uniek evenement in de regio. Het is niet alleen een plek om elkaar te ontmoeten. Udenaren kunnen er op ludieke wijze thema’s aan snijden. Daarnaast biedt het een podium voor blaaskapellen en orkesten uit de regio. De Baggemèrt laat bezoekers een blik werpen in het verleden, in oude boeren tradities waar we als Ujenaren trots op zijn. Het belangrijkste is dat er een plek is om elkaar te ontmoeten. Om bij te praten en om samen een pilsje te pakken. Na vele jaren Baggemèrt weten vele Ujenaren niet beter dan dat dit evenement een vast onderdeel is van het Ujese carnaval.

Genoeg te beleven
OBU, Mèrtmisters, Ujese les, mooist verklede bezoekers, muziekskes, handel, oude ambachten, boerenmoes en kinderspelen… tradities waar bezoekers ieder jaar op rekenen. Je kunt weer handelen met de Baggemèrt guldens of deze in bewaring geven bij de Boerenleenbank. Natuurlijk is er ook altijd iets nieuws te beleven. Benieuwd wat dat is? Er is maar één manier om daar achter te komen.

Share This Story, Choose Your Platform!