Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen
BioWalk, verantwoord wandelen in de natuur!

Je hebt een chronische ziekte zoals diabetes type 2, COPD of hart- en vaatziekte. Dan kan het best heel spannend zijn om te gaan bewegen. BioWalk is daar dé oplossing voor! In maart en april starten er weer nieuwe groepen in Uden en Sint-Oedenrode. Zorg dat je erbij bent.

Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een zorgverlener. De Biowalks zijn speciaal bedoeld voor mensen met diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten. Het buiten zijn en de beweging hebben een positief effect op uw lichaam. Door contact met lotgenoten en een unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk! Door het meewandelen van een professional is het bovendien ook nog verantwoord en kan net dat stukje zekerheid bieden om in beweging te komen.

Van eerdere deelnemers krijgen we reactie: “Door mee te wandelen heb ik net dat stapje meer leren zetten. Ik vond het in het begin best spannend, maar ik leerde mijn lichaam vertrouwen door de wandelingen. Onderweg kon ik gemakkelijk bespreken met de zorgprofessional waar ik bang voor was. Die kon mij al wandelend gerust stellen.” Biowalking is ook bedoeld om mensen te stimuleren zelf te gaan wandelen. Dat dit lukt blijkt wel als een deelnemer vertelt: “Na mijn herseninfarct durf ik ook weer alleen te wandelen, ik wandel nu elke week mee met een wandelgroep vanuit het wijkcentrum.”

Praktische informatie
Een Biowalk bestaat uit een cyclus van vier wandelingen. U hebt iedere maand de mogelijkheid om in te stromen. De wandelingen starten vanaf de volgende locaties:

  • Uden: Hotel-Restaurant Teugel, vanaf vrijdag 18 maart 2022 om 14.00 uur.
  • St. Oedenrode: startpunt wordt per wandeling bepaald, vanaf vrijdag 11 maart 2022 om 10.00 uur.

U betaalt een eigen bijdrage van €10,- per cyclus van 4 wandelingen.

Als u vier keer hebt meegedaan met de wandeling, gaat u zelfstandig verder met sporten en bewegen. Een buurtsportcoach kan u helpen bij het vinden van een sport- of beweegactiviteit die bij u past.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven of meer informatie? Ga dan naar www.guusbeweegtje.nl/biowalk

Share This Story, Choose Your Platform!