I.v.m. het coronavirus kunnen bij de onderstaande activiteiten extra maatregelen gelden. Of  kan besloten worden een activiteit te annuleren. Controleer voor de zekerheid rechtstreeks bij de betreffende organisatie wat de status is van de activiteit.

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 23 augustus start in Museum Krona de expositie #Blessed. Tot eind augustus zijn nog er diverse andere interessante exposities en activiteiten. Zie hiervoor de site www.museumkrona.nl.

Over #Blessed: Wat hebben historische heiligen en de popidolen van nu met elkaar gemeen? De nieuwe tentoonstelling van kunstenaar Mathijs Vissers schijnt een modern licht op aanbidding. Tegenwoordig weten de popidolen precies hoe ze zichzelf via de (sociale) media bijna bovenmenselijk neer kunnen zetten. Opmerkelijk genoeg gebruiken ze daar vaak religieuze symboliek voor.

Vissers maakt met zijn beelden vlijmscherpe observaties en legt interessante verbanden, tussen het aanbidden van toen en nu,  zonder daar een oordeel over te vellen. Een kleurrijke, prikkelende tentoonstelling waar moderne kunst en oude ambacht in een spanningsveld samenkomen.

Share This Story, Choose Your Platform!