Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

De term big data wordt steeds vaker gebruikt. Maar wat houdt het eigenlijk in en waarom wordt het gezien als een gevaar voor onze privacy? Onder de noemer De grote dataroof houden de Noord Oost Brabantse Bibliotheken op woensdag 19 mei om 20.00 uur in samenwerking met Global Goals Oss in Groene Engel een avond over dit onderwerp. Deze is niet publiek toegankelijk, maar wordt gratis gestreamd via het YouTube-kanaal van Bibliotheek Oss.

Privacy op internet
Het is moeilijk om je privacy op internet te beschermen. Een groot deel van ons leven is online en het delen van informatie op sociale media is leuk. Maar bij alles wat je doet, laat je sporen achter. Die sporen zijn interessant voor organisaties en bedrijven, want het geeft ze informatie over de gebruiker. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben.

Doel van deze avond is mensen bewust maken van privacy op internet. Drie sprekers vertellen hun kant van het verhaal: Hans de Zwart en Tieme Goedendorp en Simcha van Helvoort.

Bits of Freedom
Hans de Zwart is oud-directeur van de burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom die opkomt voor digitale burgerrechten. Deze organisatie verdedigt het grondrecht op privacy en het grondrecht op communicatievrijheid van de Nederlandse burger.

Tau Omega
Tieme Goedendorp en Simcha van Helvoort zijn de oprichters van Tau Omega en houden zich bezig met data-onderzoek. De start-up werkt onder meer aan een project om het grote budgetprobleem van de jeugdhulp aan te pakken. Ze gebruiken data en algoritmes om oplossingen te vinden voor problemen.

Naast het gesprek met de gasten zal ook een groot aantal boeken over dit onderwerp worden besproken. Via de chatfunctie op YouTube kunnen kijkers verder live vragen stellen.

Share This Story, Choose Your Platform!