Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Op zondag 8 mei organiseert IVN Uden een fietstocht van ruim 28 km langs de waterlopen door de Raamvallei, een bijzonder natuur- en waterrijk gebied in Noordoost-Brabant.

Vertrek 9:30 uur vanaf het kerkplein, Kerkstraat 53, 5411 BA Zeeland. Neem zelf een lunchpakket en drinken mee. Deelname is zoals altijd gratis.

Ervaren natuurgidsen van IVN Uden begeleiden u tijdens deze fietstocht door een bijzonder interessant natuur- en waterrijk gebied, over rustige wegen en brede bospaden. Via de Hooge Raam en andere waterlopen voert de tocht naar de Raam bij Escharen. In dit gebied ten noordoosten van Zeeland tot aan de Raam, stromen kleine en grotere beken. Van oorsprong is het een nat gebied. De Raamvallei ligt aan de rand van de hooggelegen Maashorst. Door verstoringen in de bodem wordt de waterafvoer bemoeilijkt.

De natuur is vol variatie en uitbundig. De gidsen geven op diverse plaatsen informatie over de grote diversiteit van het gebied. Over de Graspeel met de heringerichte oevers van de Hooge Raam, rijk aan poelen, plas-dras-gebieden, stuwen en aanplant van bomen en struiken. Over de bosgebieden in de oude Kroondomeinen met de Halschebeek, de Raam, de Reeksche Heide en de Rusvenseloop. Tijdens de pauze bij de Raam is gelegenheid om het door u meegebrachte lunchpakket te gebruiken

Share This Story, Choose Your Platform!