Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Zondag 16 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af met een knaller! Samen met Natuurcentrum De Maashorst organiseren de bibliotheken een Gi-Ga-Groene dag vol Gi-Ga-Gave activiteiten.

Om 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur kun je op de picknickweide luisteren naar een mooi verhaal. Als het boek uit is, mag je je eigen aardappelmannetje of eikelketting maken. Bij regen wijken we uit naar een overdekt prieel buiten. Het voorlezen is het leukst voor kinderen van tussen de 5 en 8 jaar. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Verder kun je de hele dag een tas lenen waarmee je naar sporen kunt speuren op een van de prachtige wandelpaden rondom het bezoekerscentrum. Of lees meer over natuur, dieren en duurzaamheid in de groene boeken in onze pop-up-Bibliotheek.

–> Aanmelden voor het voorlezen en het speuren is niet nodig

Workshops (op aanmelding)
Voor oudere kinderen, tussen 8 en 12 jaar, geven we drie leuke workshops. Zeker weten dat je een plekje hebt? Vergeet dan niet om je hieronder aan te melden.

Van 11.30 tot 12.30 uur is er een workshop ‘Kei vilten’. Anita vertelt je tijdens deze kei-leuke workshop alles over haar schapenkudde en over het vilten van wol. Daarna mag je zelf aan de slag. Dus neem een steen mee die je zelf gevonden hebt of kies er een van ons uit en ga met een klein kunstwerkje naar huis!

Van 13.00 tot 14.00 uur workshop ‘Een foto maken zonder camera’. Een foto maken zonder camera? Dat kan tijdens deze workshop! Met takjes, bladeren en ander moois uit de natuur maken we met behulp van speciaal papier boekenleggers. Perfect voor in jouw favoriete gi-ga-groene boek.

Van 14.30 tot 15.30 uur workshop ‘Proeven van het Boekenbos’. Er zijn zoveel gi-ga-groene kinderboeken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Geen nood! Wij helpen jou een handje door samen te proeven van het Boekenbos. Na deze workshop weet jij precies welke groene boeken de Bibliotheek allemaal heeft en welke precies bij jou smaak passen. Smul jij ook mee?

Reserveer snel een plekje voor een of meerdere van deze leuke workshops op de site van de bibliotheek!

Deelname aan alle activiteiten is gratis, we vragen je alleen om vooraf aan te melden voor de workshops in verband met de inkoop van de materialen.

Share This Story, Choose Your Platform!