I.v.m. het coronavirus kunnen bij de onderstaande activiteiten extra maatregelen gelden. Of  kan besloten worden een activiteit te annuleren. Controleer voor de zekerheid rechtstreeks bij de betreffende organisatie wat de status is van de activiteit.

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Al jaren organiseren de Bibliotheek Uden, Betsie Timmers en Chris van Haandel samen het ‘Groowt Újes Diktee’. Udenaren en niet-Udenaren gaan met elkaar de strijd aan om te kijken wie het Udens dialect het beste beheerst.

Het ‘Groowt Újes Diktee’
In het leescafé van de Udense Bieb vindt op vrijdag 20 mei de 20e editie van het ‘Groowt Újes Diktee’ plaats. Ongeveer dertig deelnemers zullen gaan strijden wie het Udens dialect het beste schriftelijk beheerst. De avond duurt van 19.00 uur tot 21.30 uur. Gabri Raaijmakers van de Bibliotheek Uden organiseert het dictee al jaren: “Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om het Udense dialect levend te houden. Ook als je niet mee wilt schrijven aan het dictee is het heel leuk om de finale bij te wonen. Je gaat met heel wat nieuwe woorden en uitdrukkingen naar huis.” Aanmelden voor “Het Groowt Ujes Diktee” kan via: ujesdiktee@kpnmail.nl of ugr@nobb.nl

Share This Story, Choose Your Platform!