Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Op St. Patrick’s day*, 17 maart, komen Irish koffie en De Best Irish Singers voor u optreden.

 

Irish koffie is een Brabantse amateurband die van harte Ierse liedjes ten gehore brengt. Ierland en het vroegere Brabant zijn aan elkaar verwant wat betreft soberheid van leven.

Irish koffie met originele logo 2.jpg

Beide volken leefden op de turf, het agrarische bestaan. Zingend kwamen de verhalen los en trokken we er ons aan op om dóór te kunnen gaan. Liefde, dood, verlies en overwinnen zijn in het Ierse lied even aanwezig als in onze eigen smartlap en het Nederlandse liefdeslied.

Irish koffie is het beste van twee werelden; we zingen de Ierse songs en we drinken bij de nuchtere repetities onze koffie. Irish koffie repeteert in Eigen Herd serieus en met plezier aan een gemêleerd repertoire. De groep bestaat uit Wim op accordeon, Willy met gitaar en backvocals, Lamber met drums en backvocals en Beer met zijn Iers klinkende stemgeluid als leadzanger. Wat Irish koffie betreft is er altijd een ongedwongen café-sfeer, waar iedereen mag méézingen als het lied of de muziek wordt herkend. Samen met het publiek maakt Irish koffie van elk optreden een feestje.

 

Best-Irish-Singers  2017 met tekst.jpg

De Best Irish Singers (BIS) bestaan sinds mei 2006. De naam van de groep is ontleend aan het dorp Best en bestaat uit 25 mannen. Zij worden begeleidt door een band van mannen en twee vrouwen met typische Ierse muziekinstrumenten, zoals accordeon, viool, bohdran (Ierse trom), mondharmonica, banjo en tinwhistle.  De Best Irish Singers bregen op enthousiaste wijze een breed repertoire van Ierse traditionals. Onder leiding van dirigent Ron Vonk worden ballads ingestudeerd zoals “Green Fields of France”. Maar ook de typische pub songs zoals “Spanish Lady” en “Irish Rover” brengen de Best Irish Singers vol overgave.

De liederen met een wat serieuzere inhoud worden met stijl – vaak met solo –  aan het publiek voorgedragen. Maar het feest komt pas echt goed op gang als zij de up-tempo pub songs gaan zingen. Bij elk optreden weten de Best Irish Singers een echt Ierse “craic” sfeer neer te zetten.

Kom op deze Ierse nationale feestdag naar Eigen Herd, u bent van harte welkom.

Aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.00 uur
Entree: gratis

 

* St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland, NoordIerland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag.

Share This Story, Choose Your Platform!