Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Do 20 Feb 20:00 tot 21:30 uur
Bibliotheek Uden ontvangt op donderdag 20 februari Ad Hartman en Jackie Barth uit Uden. In het kader van KennisMakers verzorgen zij samen een presentatie over acupunctuur en de rol van acupunctuur binnen de traditionele Chinese geneeskunst.
Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het bestaat al 5000 jaar en richt zich op het voorkomen dat men ziek wordt. Dat maakt acupunctuur een preventieve geneeswijze. Met acupunctuur herstel je de balans in je lichaam door het activeren van je zelfherstellend vermogen. Pijn wordt eigenlijk gezien als een stagnatie van energie. Acupunctuur zorgt ervoor dat deze energie weer gaat stromen. En zo geeft acupunctuur het eerste zetje. Het lichaam doet hierna de rest.
Ad Hartman en Jackie Barth hebben allebei een eigen praktijk. Ad richt zich vooral op acupunctuur, massage en een gezonde leefstijl. Jackie is naast acupuncturist ook herbalist. Een herbalist maakt gebruik van de genezende werking van kruiden.
Na een introductie op acupunctuur en de rol van acupunctuur binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde, willen Ad en Jackie een aantal bezoekers in de gelegenheid stellen om zelf te ervaren wat acupunctuur is en wat het voor je kan doen. Meestal voel je binnen een paar minuten al het effect van de flinterdunne naaldjes die voorzichtig en zorgvuldig geplaatst worden.

De presentatie is onderdeel van de serie KennisMakers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Met deze serie wil de bibliotheek mensen met elkaar verbinden en het uitwisselen van kennis stimuleren.
Toegang is gratis, maar we horen graag vooraf of je erbij bent. Aanmelden kan via contactuden@nobb.nl of in de Bibliotheek.

Share This Story, Choose Your Platform!