Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur. Kunsthistorica Marie Christine Walraven neemt je in deze lezing mee in het roerige leven van Frida Kahlo.

Kijk!Kunst
Kijk! Kunst. is een lezingenreeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken over kunst. Bezoek lezingen van kunsthistorica Marie Christine Walraven over de mooiste exposities van musea in Nederland, ga in gesprek met bijzondere kunstenaars of duik in de kunstgeschiedenis. Voor het volledige programma kijk je op onze themapagina van Kijk!Kunst.

Toegangskaarten zijn te koop via de site van de bibliotheek of aan de balie van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De entree is € 8,- voor niet-leden en € 6,- voor Bibliotheekleden.

Tentoonstelling Viva la Frida
In de tentoonstelling Viva la Frida! in het Drents Museum Assen is een unieke combinatie van Kahlo’s kunst en persoonlijke voorwerpen te zien. Naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo zijn er biografische objecten uit Museo Frida Kahlo te zien zoals kleding, korsetten en sieraden. Deze twee collecties zijn in Viva la Frida! voor het eerst samen te zien en bieden de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. De tentoonstelling is tot en met 18 april 2022 te zien.

De lezing van Marie Christine Walraven is een mooie inhoudelijke voorbereiding voor en/of aanvulling op een bezoek aan deze tentoonstelling.

Share This Story, Choose Your Platform!