Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Zondagmiddag 9 februari treden in Eigen Herd Uden het zeemanskoor ‘HaveNloos’ en dameskoor ‘De Madammekes’. Dat belooft wat!

Zeemanskoor HaveNloos legt zich met name toe op het zingen van zeemansliederen en shanties in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. De liedjes gaan vaak over het werk aan boord, de kroegen en de mooie meisjes in deze kroegen. Maar ze beschrijven ook de diepe emoties uit het avontuurlijke en regelmatig keiharde zeemansleven.
Zeemanskoor HaveNloos Uden bestaat uit vijfentwintig zangers, twee accordeonisten en een gitarist. Dit alles onder de enthousiaste leiding van Nico Broers.

De Madammekes delen het podium met HaveNloos en een fraaier contrast is bijna niet te bedenken. Hoe dit clubje dames is ontstaan is alleen al grappig.

Februari 2015, twee Madammekes staken de hoofden bij elkaar om een leuk klein clubje op te richten, waarin zang, dans, cabaret en accordeon de ingrediënten moesten zijn. Door veel te oefenen en te praten werd de eigen identiteit van de Madammekes langzamerhand gevormd. Met behulp van Mariëlle werden de puntjes steeds weer op de i gezet en het harde werken werd in 2016 beloond met de publieksprijs tijdens de voorrondes van de Dag van het Levenslied.

In de afgelopen 4 jaar zijn zij uitgegroeid tot 10 Madammekes waarvan een accordeoniste. Op het podium zijn De Madammekes creatief, kleurrijk en humoristisch! Ondanks hun weggewerkte grijze haren en rimpels, hun kipfiletjes en de regelmatig terugkerende opvliegers gaan zij nog steeds behendig om met boa, waaier en paraplu.
Zij zingen vol passie het levensverhaal van Tante Saar. Alles wat Tante Saar heeft meegemaakt in haar leven komt ter sprake. Onder begeleiding van de accordeoniste wordt dit alles verpakt in een aantal tikkeltje ondeugende liedjes, oa: De opvlieger, Lellebel, Lieveling en Morgen vlieg jij eruit. Met hun lippen gestift en getuit, de borstjes vooruit, de nagels gelakt en helemaal in hun nopjes, komen zij voor ons optreden.

Beide koren hebben mooie liederen in het repertoire die u vast en zeker zullen bekoren en wordt het deze middag weer volop genieten in Eigen Herd Rooijsestraat 32 Uden.
Zondag 9 februari, aanvang: 14.00 uur, zaal open 13.00 uur, entree € 2,50.

Share This Story, Choose Your Platform!