Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

IVN Uden organiseert op zondag 12 maart een lange wandeling langs het Duits Lijntje en door de Trentse bossen. We vertrekken om 09.00 uur vanaf de kruising Industrielaan / Loopkantstraat in Uden. De route is niet geschikt voor kinderwagens, rolstoelen of scootmobielen. De wandeling is ruim 14 kilometer lang en zal minimaal drie uur in beslag nemen. Neem uw eigen lunchpakket mee; voor de zekerheid met iets te drinken, mocht er tijdens de lunchpauze geen koffie of thee te koop zijn.

Het Duits Lijntje is in 1873  aangelegd als eerste internationale treinverbinding tussen Nederland en Duitsland. Het betekende een snelle rechtstreekse verbinding tussen de zeehavens van Antwerpen, Vlissingen en Rotterdam met het Duitse achterland. Tot in 1950 was er nog personenvervoer over deze lijn. Uiteindelijk zijn in 1973 de rails verwijderd en veranderde de treinverbinding in een ecologische verbindingszone. Deze verbindt de Trentse bossen, ontginningsbossen uit het begin van de vorige eeuw, met de Maashorst

Share This Story, Choose Your Platform!