Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Op zondag 6 februari 2022 organiseert IVN Uden een publiekswandeling van 5 á 6 uur vanuit Odiliapeel naar landschapspark De Voskuilenheuvel bij Venhorst. Vertrek om 09.00 uur vanaf het kerkplein in Odiliapeel, tevens ook het eindpunt. Neem eigen eten en drinken mee voor een lunch in de vrije natuur! Wilt u mee wandelen dan is telefonisch aanmelden verplicht bij Chris van Lieshout, 06-37610175. Deelname is zoals altijd gratis!

De route gaat door de bossen van Odiliapeel, langs akkers en boerderijen en door een stukje Peel. Dat is nog in de oorspronkelijke vorm te zien in landschapspark De Voskuilenheuvel bij Venhorst. Rond 1900  was De Peel nog een groot wild, woest en leeg gebied in Brabant en Limburg.  Door ontginningen in het begin van de vorige eeuw ontstonden geleidelijk een aantal dorpjes, waaronder Terraveen (nu  Odiliapeel) en Sint Jozefpeel (nu Venhorst). In deze dorpen heeft een sterke ontwikkeling van de landbouw plaats gevonden. Al met al worden dus verschillende landschappen doorkruist tijdens deze uitdagende en zeker boeiende wandeling onder leiding van ervaren natuurgidsen.

Algemene informatie

zondag 6 februari 2022 – 09:00 tot 15:00
Locatie: Kerkplein Odiliapeel

Share This Story, Choose Your Platform!