Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen
In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen én de Waterschapsverkiezingen van 15 maart, houdt Udenaar Ernest de Groot een lezing in Bibliotheek Uden. Op donderdag 9 maart vertelt de planoloog, landschapsecoloog, waterschapper en loco-dijkgraaf over de verbanden tussen landschap, ruimte, water, natuur en klimaat. Ernest de Groot is vorig jaar benoemd tot Klimaatburgemeester van de gemeente Maashorst.

Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Het zijn levende voorbeelden in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten, meer CO2 vast te leggen en meer energie en water te besparen. Zo is Ernest de Groot al jaren voorzitter van het Fiets Forum Uden. En al zo’n dertig jaar is hij in de weer in het Brabantse landschap, zowel ambtelijk, bestuurlijk als maatschappelijk.

De Groot: ‘Ik ben Klimaatburgemeester omdat ik een voorbeeld wil zijn voor een duurzamere, groenere meer klimaatbestendige samenleving. Door fietsgebruik te stimuleren, bomen en struiken aan te planten en energie en water te besparen wil ik dit waarmaken.”

De lezing wordt op donderdag 9 maart vanaf 20.00 uur gehouden in Bibliotheek Uden. Iedereen die van wandelen, fietsen, water, natuur en landschap houdt, is van harte welkom. De toegang is gratis, na aanmelding via de site of in de Bibliotheek.

Share This Story, Choose Your Platform!