I.v.m. het coronavirus kunnen bij de onderstaande activiteiten extra maatregelen gelden. Of  kan besloten worden een activiteit te annuleren. Controleer voor de zekerheid rechtstreeks bij de betreffende organisatie wat de status is van de activiteit.

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 8 februari houdt de stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (s.V.L.U.) haar 9e werkdag van het seizoen. Op deze werkdag zal de ruilverkavelingssingel langs de Knokerdweg weer worden onderhouden.
De voornamelijk uit eiken bestaande ruilverkavelingsingel (annex houwalrelict) langs de Knokerdweg wordt vanaf heden elk jaar een stukje (75 a 100 mtr.) teruggezet (=hard terugsnoeien). Al 30 jaar is de sVLU in Uden actief d.m.v. hakhoutbeheer houtsingels te onderhouden. Het terugzetten wordt gedaan om een dichte haagstructuur te behouden in de singel, doordat de stobben bij de grond weer breed uitlopen. Tevens blijven er om de ongeveer 20 meter bomen (overstaanders) staan om de tijdelijke kaalheid te reduceren en als zangpost voor vogels te dienen. Door jaarlijks een deel te beheren ontstaat er een rijke diversiteit aan microbiotopen in de houtsingel. In het midden van de houtsingel leggen we een smalle takkenril (al het hout dunner dan polsdikte) tussen de wat hoger en vooral strak en iets schuin afgezaagde stobben. Naar de buitenzijden zullen de stobben steeds korter bij de grond tot ongeveer kniehoogte worden afgezet (=afgezagen)
Werkkleding en laarzen of stevige schoenen kunnen goed van pas komen. Voor koffie, thee, fris en koek en een dagverzekering wordt gezorgd.
Informatie werkdag
– Dag : Zaterdag 8 februari 2020
– Tijd : 9.00 uur – 12.15 uur.
– Plaats: Knokerdweg

– Verzameltijd: 8.55 uur en voor de Carpoolers 8.30 u Boekelsedijk
– Verzamelpunt: Bij kruising Knokerdweg en Meerkensweg te Uden
– Parkeren: Aan de noordzijde van de Meerkensweg!!!!
– Gereedschap : Zagen, Takkenscharen, Hiep.
Iedereen is welkom !
We hopen, dat je zin en tijd hebt om op deze werkdag aanwezig te zijn. Misschien heb je vrienden of bekenden, die ook wel eens actief bezig willen zijn in de natuur. Neem ze gerust mee of laat ze deze brief lezen. Iedereen is welkom en er is werk (en koffie) genoeg!

Share This Story, Choose Your Platform!