Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat a.s. zaterdag 7 december 2019 weer aan de slag in het Udense landschap. Van 9-12 uur worden er zo’n 10 wilgen geknot op de Wijst. Dit is nodig voor het behoud van deze knotboom. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt, is van harte welkom om 9 uur halverwege de Schotenweg (zijweg Karperdijk tussen het Loo en Bedaf).
Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn knotwilgen fraaie kleine landschapselementen, die je zorgvuldig moet beheren door ze om de 4 jaar te knotten. Als je dat niet doet, scheuren ze in of vallen ze om. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor veel planten en dieren zijn knotwilgen van belang. Zo’n knotwilg is een mini natuurgebiedje. Denk b.v. aan de steenuil, die graag in knotwilgen schuilt en nestelt. Ook groeien er allerlei planten en varens in de knot”.
Wijstgronden Uden
Het historische landschap van de Wijstgronden Uden was kleinschalig. Het bestond uit smalle wei- en hooilandjes, omzoomd door elzensingels en knotwilgen. Deze wilgen moeten 1x in de 4 jaar geknot worden. Zo kan de sVLU 40 zware knotwilgen bijhouden in dit gebied.
De sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden.
De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig.
Nadere info bij Willem Peters (252529) of Ernest de Groot (251370).

Share This Story, Choose Your Platform!