Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Er wordt gespeurd naar paddenstoelen, grote en kleintjes, in allerlei kleuren, op boomstronken en in het gras….. De gidsen weten er alles van! Dat wordt smullen van alle informatie maar ook van de kom overheerlijke paddenstoelensoep na afloop bij het natuurcentrum, uit de heksenketel van een hele lieve heks!
De kosten zijn voor zowel volwassenen als kinderen € 6,00 en dat is inclusief de heerlijke soep. De start is om 10.30 uur bij het natuurcentrum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Het begint al een beetje herfst te worden en als het dan vochtig weer is schieten de paddenstoelen… juist… als paddenstoelen uit de grond! Welke soorten je in De Maashorst kunt ontdekken? U zult versteld staan! Ook voor kinderen is het altijd weer een verrassing als ze echt een vliegenzwam ontdekken.
U weet wel, die rode met witte stippen.
Waar kun je ze vinden?
Gelukkig zijn er bij het natuurcentrum gidsen die nou juist gespecialiseerd zijn in paddenstoelen en die hier heel boeiend over kunnen vertellen.
Eetbare en niet eetbare paddenstoelen lijken vaak zoveel op elkaar dat het verstandig is zelf echt geen paddenstoelen te plukken. Voor wie toch de smaak te pakken heeft gekregen is er na afloop in het natuurcentrum een kom overheerlijke paddenstoelensoep.
In de tentoonstelling zijn paddenstoelen te zien en zijn er informatieboekjes en kaarten te koop.

Welkom dus op deze interessante tocht!

Share This Story, Choose Your Platform!