Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

IVN Uden organiseert op zondag 15 oktober een paddenstoelenwandeling voor kinderen en hun (groot-)ouders. Er wordt gestart om 10.30 uur bij Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406 XA Uden. De wandeling is 2 á 2,5 km lang en duurt ongeveer twee uur.

De jeugd van Uden e.o. mag mee op zoek naar algemene en bijzondere paddenstoelen. Deze paddenstoelen expeditie wordt begeleid door ervaren natuurgidsen van IVN Uden. Hopelijk zijn er verschillende soorten te zien wat betreft hun vorm en functie! De wandeling is matig geschikt voor rolstoel, buggy, rollator of scootmobiel.

Paddenstoelen zijn schimmige wezens…

Het Paddenstoelenrijk wordt ook wel het verborgen rijk genoemd. Dat komt doordat de eigenlijke paddenstoel of zwam afkomstig is uit een onzichtbaar netwerk van fijne schimmeldraadjes in de bodem of in het hout van bomen en struiken. Dit netwerk produceert in een natte, warme herfst massaal zichtbare vruchtlichamen; die worden paddenstoelen en zwammen genoemd. Omdat men vroeger nauwelijks kon verklaren waar deze vandaan kwamen ontstonden namen als Duivels-ei, Satansboleet en Heksenkring. Hier moesten immers wel duistere krachten aan het werk zijn…

Share This Story, Choose Your Platform!