Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Een gebroken stoel, een handvat dat niet meer uitschuift, een lekkend koffie apparaat, een winkelhaak of een kapot scherm; het zijn van die mankementen waar we geregeld mee te maken hebben. Ergernis of uitdaging? Afscheid of mogelijkheid? In de pop-up tentoonstelling Mooi Stuk! staat het avontuur van vijf reparaties centraal.
De tentoonstelling in Bibliotheek Uden is te zien van dinsdag 10 december tot en met zondag 12 januari en wordt georganiseerd in samenwerking met het Repair Café Uden met steun van het Uden Fonds.
Repareren is goed voor het milieu én leuk om te doen! Elke reparatie is een soort ontdekkingstocht.
‘Mooi Stuk!’ toont de gerepareerde voorwerpen in een museale setting.
Bij elk voorwerp hoort een kort audiofragment met de analyse en inzichten van de reparateur. Dit biedt een kijkje in de mogelijkheden om het leven van een koffieapparaat, rolkoffer, stoel, spijkerbroek en mobiele telefoon te verlengen.
Jaarlijks worden er vele apparaten weggegooid die nog makkelijk te repareren zijn.
De tentoonstelling wil aanzetten tot meer bewustwording en kennisdeling.
De officiële opening van de tentoonstelling is op woensdagochtend 11 december 10.00 uur.
Toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Heb jij iets dat kapot is? Gooi het niet weg maar kom langs bij het Repair Café Uden en kijk of het gerepareerd kan worden. In Uden is het Repair Café op iedere tweede woensdag van de maand tussen 13.00 en 16.00 uur in Muzerijk.

Share This Story, Choose Your Platform!