Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen?

Daarom organiseert Mascha Bongenaar in samenwerking met Kindercentrum De Vlindertuin een Recycle Sint op 6 november.  Mascha Bongenaar, initiatiefnemer van de speelgoedruilmarkt in Uden, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. ‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt een enorm succes in andere gemeenten dus we hopen dit jaar ook op een hoge opkomst in Uden!’, aldus Bongenaar.

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau Branding A Better World is het hier mee eens. Algu: “Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’ Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Uden vindt plaats op 6 november in Kindercentrum De Vlindertuin. Locatie: Bronckhorstsingel 9. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren van 18.30 tot 19.30uur, en om 19.30uur kan het ruilen beginnen.

Share This Story, Choose Your Platform!