Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Natuurcentrum De Maashorst doet mee met het Oerfestival op de Maashorst met op zondag 13 oktober een groot Romeins feest. Voor één dag heet Slabroek Terra Romana! De omgeving van het natuurcentrum heeft een rijk historisch verleden. Het is leuk eens terug te gaan in de tijd en op deze dag is het erf van het natuurcentrum helemaal in Romeinse sferen. Er is van alles te doen, te maken en te proeven uit de Romeinse tijd. Op deze dag is ook het nationaal archeologieweekend en daarom maakt het natuurcentrum er met de leden van de werkgroep archeologie van Heemkundekring Uden een bijzondere dag van. Om 12.00 uur en om 14.00 uur kan men met leden van de archeologiewerkgroep gaan speuren met een metaaldetector op een akker in de buurt.

Kinderen kunnen voor €2,00 een buideltje met muntjes kopen waarmee ze op het erf van alles kunnen doen. Het gebruik van munten werd immers door Romeinen ons land binnengebracht. Je kunt van klei een pot maken, een kruidenthee maken, een armbandje maken van echte natuurlijke materialen en je kunt je verkleden als een Romein! Ook zijn er hapjes te proeven want: wat aten de Romeinen eigenlijk? Vrijwilligers van de heemkundekring laten van alles uit de Romeinse leskist van ‘Kunst en co’ zien. Ook kun je in een bak zelf op zoek gaan naar echte vondsten. Wat je vindt mag je mee naar huis nemen! Het is leuk eens een stap terug in de tijd te gaan naar de Romeinen, die hier, wel tweeduizend jaar geleden, zoveel veranderingen hebben gebracht. Welkom op het Oerfestival in de Romeinse tijd: Welkom op Terra Romana op zondag 13 oktober!

Share This Story, Choose Your Platform!