Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Enkele enthousiaste ouders van leerlingen van basisschool Bedir organiseren samen met Udenaar de Toekomst, Eigen Herd en ONS Welzijn een gezellig Ramadanfeest. Op zaterdag 8 juni bent u tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom in Eigen Herd, Rooijsestraat 32 in Uden

Het vasten voor de Ramadan begon op maandag 6 mei, de dag na het vieren van bevrijdingsdag. De periode van vasten is een tijd van bezinning, saamhorigheid en zorg voor anderen. Op Bedir zitten ook kinderen die zijn gevlucht uit oorlogsgebied . Deze kinderen missen hun familie en opa’s en oma’s. Daarom willen leerlingen van Bedir graag na de Ramadan feest vieren samen met Udense ouderen. Daarbij is het uitgangspunt het ontmoeten van jong en oud en het samen feestvieren met respect voor elkaars cultuur. “We hopen dan ook op leuke spontane onderlinge gesprekken. Waaruit ook zeker mooie contacten kunnen ontstaan.”

Het programma:

  • In het Nederlands en Arabisch wordt het Ramadanfeest uitgelegd.
  • Er is een modeshow, waarbij de kinderen en hun ouders laten zien hoe hun traditionele klederdracht eruit ziet tijdens het Ramadanfeest.
  • Samen eten en praten met elkaar.

Share This Story, Choose Your Platform!