Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

IVN Uden organiseert samen met sVLU op zondag 16 juni 2024 a.s. de jaarlijkse Slootjesdag. Mensen kunnen in teams van 1-2 (groot)ouders met twee kinderen om 10.00, 11.00 of 12.00 uur in een poel in de Stadsweide, Veghelsedijk in Uden, één uur mee scheppen naar amfibieën en andere waterdieren. Natuurlijk met begeleiding van ervaren watergidsen van IVN Uden.

Opgave vooraf is verplicht vanwege de planning en organisatie. De (groot)ouder(s) begeleiden hun eigen (klein)kinderen aan de waterkant. Aan watertafels geven de IVN-gidsen tekst en uitleg bij de diverse vangsten. Per uur kunnen zo acht groepjes meedoen. Deelname is gratis.

Deze Slootjesdag is bedoeld voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De 24 watersafari teams kunnen zich opgeven via ernestdegroot@hetnet.nl. Zij krijgen dan nadere informatie over de plek, tijd en logistiek. We scheppen in een grote poel, waarin normaal zo’n 20-30 verschillende soorten waterdieren leven!

IVN Uden zorgt voor schepnetten, witte bakken, cuvetten (glazen kijkbakjes) en zoekkaarten om rustig de gevangen diertjes te kunnen bekijken. Na afloop wordt alles weer vrijgelaten. De Slootjesdag komt tot stand door IVN Uden, stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden, gemeente Maashorst, waterschap Aa en Maas en Water Natuurlijk Aa en Maas.

Kijk ook eens op onze website: https://www.ivn.nl/afdeling/uden

Share This Story, Choose Your Platform!