I.v.m. het coronavirus kunnen bij de onderstaande activiteiten extra maatregelen gelden. Of  kan besloten worden een activiteit te annuleren. Controleer voor de zekerheid rechtstreeks bij de betreffende organisatie wat de status is van de activiteit.

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Slootjesdag IVN Uden/Landerd gaat door !
Het IVN heeft besloten om de jaarlijkse slootjesdag toch weer door te laten gaan, wel met enkele restricties wat betreft groepsgrootte en afstand. Mensen kunnen in teams van één ouder met twee kinderen op zondag 13 juni 2021 om 10.30, 11.30 of 12.30 uur één uur mee scheppen naar amfibieën en andere waterdieren.
Opgave vooraf is verplicht i.v.m. een veilige planning en organisatie. De ouder(s) begeleiden hun kinderen aan de waterkant. IVN-gidsen geven tekst en uitleg op 1,50 m. afstand. Per uur kunnen zo 6×3=18 mensen meedoen. Deelname is zoals altijd gratis.
Deze Slootjesdag is bedoeld voor (groot)ouders en hun (klein)-kinderen. Watersafari teams van 1 volwassene met 2 kinderen kunnen zich opgeven via ernestdegroot@hetnet.nl. Zij krijgen dan nadere informatie over de plek, tijd, gezondheidseisen en logistiek. We scheppen een grote poel, waar zo’n 30 verschillende soorten waterdieren in zitten!
Het IVN Uden zorgt voor voldoende schepnetten, witte bakken, cuvetten (dat zijn glazen kijk-bakjes) en zoekkaarten om rustig en op je gemak de gevangen diertjes te bekijken. Na het uur wordt alles weer vrijgelaten. De Slootjesdag komt tot stand in samenwerking met IVN, sVLU, gemeente Uden, waterschap Aa en Maas, en Water Natuurlijk Aa en Maas.

Share This Story, Choose Your Platform!