Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen
Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Speciaal voor die gelegenheid komt schrijver Nico Dros op donderdag 27 oktober naar Bibliotheek Uden voor een lezing. De auteur werd dit jaar voor zijn roman ‘Willem die Madoc maakte’ genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De lezing start om 20.00 uur in de Udense bibliotheek aan het Mondriaanplein.

In ‘Willem die Madoc maakte’ voert Nico Dros (1956) ons mee naar de vroege Middeleeuwen, waar een aangespoelde kleuter zich ontwikkelt tot een scherpzinnig vrijdenker. Dros slaagt erin om deze wereld van monniken, ridders en zoete lellen overtuigend tot leven te brengen. Hij doet dat in een zeldzaam fraai Nederlands, waarbij hij de lezer prikkelt met in onbruik geraakte woorden en uitdrukkingen.

De Middeleeuwse tijdgeest van ‘Willem die Madoc maakte’ sluit naadloos aan op de Maand van de Geschiedenis. De lezing van Nico Dros, onderdeel van de NOBB-lezingenreeks ‘Tussen de Regels’, vindt plaats op donderdag 27 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Kaarten voor de lezing zijn 10 euro. Leden van de Bibliotheek en CJP-leden betalen 7 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen en op de site van de bibliotheek

Share This Story, Choose Your Platform!