Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Ga goed voorbereid naar de stembus!

De Tweede Kamerverkiezing is op woensdag 22 november. Maar niet iedereen weet precies wat de Tweede Kamer doet, welke onderwerpen er spelen en hoe je kunt stemmen. Tijdens de gratis verkiezingsbijeenkomst in de Bibliotheek geven we uitleg over de aankomende verkiezingen en het stemmen. Dat is geen saaie presentatie, iedereen doet actief mee!

Volg je de politiek misschien niet op de voet, maar zou je er wel iets meer over willen weten? Of wil je (voor het eerst) gaan stemmen en weet je niet precies hoe dat werkt? Meld je dan gratis aan voor de  verkiezingsbijeenkomst in de Bibliotheek. Op een luchtige en eenvoudige manier informeren we je over de verkiezingen, bijvoorbeeld met een quiz, een interactieve presentatie, een spel en een filmpje. Zo ga je goed voorbereid naar de stembus!

Meld je gratis aan

Bibliotheek Uden op vrijdag 10 november vanaf 9.30 uur

De bijeenkomst duurt maximaal twee uur. Deelnemen is gratis. Wel even aanmelden via de link.

Verkiezingskrant
Vanaf half oktober kun je in de Bibliotheek een gratis exemplaar halen van de Verkiezingskrant in gewone taal. In deze krant staat in begrijpelijke taal uitgelegd waar de verkiezingen over gaan, hoe stemmen werkt en wat de Tweede Kamer doet. Ook op de website van de Bibliotheek kun je terecht voor uitleg over de Tweede Kamerverkiezingen. En uiteraard vind je in de Bibliotheek allerlei boeken over politiek en democratie, voor jong én oud.

Share This Story, Choose Your Platform!