Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Een wandeltocht met een verhaal

Het verhaal begon in 1914, wanneer op 18 augustus 1914 de stad Turnhout geconfronteerd werd met de Duitse soldaten en de eerste burgerslachtoffers vielen. Er ontstond een enorme vluchtelingenstroom richting het neutrale Nederland. Van Turnhout naar Vluchtoord in Uden.

Een aangrijpend verhaal dat voor een bijzondere band zorgde tussen de twee gemeenten én wat het begin was van deze bijzondere wandeltocht.
De vlucht vanuit Turnhout in het verre verleden zal voor de deelnemers voor een bijzondere reis zorgen. Wetende dat deze wandeltocht ooit is gemaakt door honderden vluchtelingen die in volledig ongewisse waren over wat de toekomst hen zou brengen.

Een internationaal evenement, een groots wandelevent waarvan de eerste editie gepland staat van 22 tot en met 24 september 2023.
In juni 2022 werden de contacten gelegd tussen de twee organisaties, die de maanden daarna het netwerk haar werk lieten doen. Dit leidde tot een honderdtal medewerkers die zich vrijwillig en belangeloos inzetten om de honderden wandelaars de tocht van hun leven te bezorgen én daarnaast vele toeschouwers welkom heten.

Stipt om 20.00 uur gaan we van start vanuit twee locaties:

Locatie info Uden
Derks bedrijfswagens
Belgenlaan 7
5406 XN Uden

Deelname wandelaars € 45,- toeschouwers gratis.

Deelnemen kan enkel indien je op voorhand bent ingeschreven via de site.

Share This Story, Choose Your Platform!