Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Speurneuzen gezocht bij Natuurcentrum De Maashorst!
Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zondag 22 maart een wandeling voor speurneuzen. Wie weet welk dier hier is geweest? Ook al zijn er geen beesten te zien, toch zijn er volop sporen te vinden die hun aanwezigheid verraden. Deskundige IVN-gidsen speuren mee en geven leuke uitleg. De start van de wandeling is om 10.30 uur bij het natuurcentrum. De kosten bedragen €3,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Reserveren voor deze leuke activiteit is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Hier kan men zich ook aanmelden.
In het grote natuurgebied De Maashorst leven heel veel dieren. Dat ze er leven en hoe ze leven heeft alles te maken met de inrichting van het gebied. Meestal laten de dieren zich niet zien. Ze zitten goed verstopt en horen de mensen al van verre aankomen. Voor goede speurders zijn er toch dingen te zien die hun aanwezigheid verraden. Ga jij mee op pad met de gids op zoek naar heel veel diersporen? Vraatsporen bij voorbeeld, maar ook pootafdrukken en poepsporen! En soms zie holletjes, gaten in een boomstam, nesten…. Er is meer te zien dan je denkt! De begeleidende gidsen nemen kaarten mee en loepjes zodat alles eens goed bekeken kan worden. Deze activiteit is heel geschikt om met het hele gezin deel te nemen. Vooral kinderen blijken hele goede speurneuzen te zijn! Speurders kunnen zich aanmelden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl

Share This Story, Choose Your Platform!