Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met IVN natuurgidsen op zondag 9 september een wandeling over de Slabroekse heide. Meestal bloeit de hei van half augustus tot half september. Hoe zal de heide er nu na zo’n hete zomer bij staan? Deelname kost €3,00 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen. De wandeling start om 10.30 uur en neemt ca. 1,5 uur in beslag. Op het erf van het natuurcentrum wordt die dag een demonstratie wolvilten gegeven. De toegang hierbij is gratis. Meer informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl Via deze website kan men reserveren voor de wandeltocht.

Terwijl de zomer op zijn einde loopt, kleuren de anders groen-bruine heidevelden prachtig paars. Dit jaar heeft de heide het zwaar te verduren gehad onder de vele tropische dagen met weinig tot geen neerslag. De Maashorst heeft vier grote heidevelden, waarvan er twee erg dor uitzien, één matig bloeit en één waar de invloed van de warmte schijnbaar geen invloed heeft gehad: de Slabroekse heide. Met een beetje geluk zullen de wandelaars op deze heide ook de schaapskudde tegenkomen. Deze natuurlijke grasmaaiers voorkomen dat de heide dichtgroeit met opschot van grassen en struikjes. Tijdens de wandeling vertellen de natuurgidsen over de rol die hei heeft gespeeld in het verleden voor boeren, voor de natuur en natuurbeheerders. Bij terugkomst op het erf kan men een kijkje nemen bij een wolviltdemonstratie. De schapen op de heide zorgen immers niet alleen voor het beheer, maar leveren met hun dichte vacht ook de grondstof voor tal van producten.

Reserveren

Het is verplicht om van tevoren voor deze leuke activiteit een plaats te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum, telefonisch (0412-611945) of online. (online opgeven tot vrijdag 15.00 uur voorafgaand aan de activiteit).

Kosten: € 3 per volwassenen,  € 2 euro per kind

Share This Story, Choose Your Platform!