Zondagmiddag 10 maart was de wervelende en druk bezochte viering van de Udense versie van Internationale Vrouwendag.  De – onder de vlag van Udenaar de Toekomst – nieuw opgerichte coöperatie Vrouwen Samen organiseerden het evenement dit keer in Eigen Herd.

Naast de gebruikelijke eetkraampjes, verkoopkraampjes en de beauty verwennerijtjes; waren er dit keer ontzettend veel optredens van jonge Udense dans- en een theatertalentjes. Daarnaast traden er diverse muzikanten, line-dancers en Djembé spelers op. Ook was er een flitsende demonstratie Pentjac Silat. Verder waren er voordrachten en spraken enkele bekende Udenaren, waaronder Ans van den Broek die samen met wethouder Maarten Prinsen en Knarrenhofbestuurslid Ines Hoyng vragen van Udense inwoners beantwoorde.

Hierna volgde een geweldige modeshow met prachtige, traditionele klederdracht gewaden door Udense vrouwen met een internationale achtergrond. Wat een rijkdom aan culturen loopt er toch in Uden rond! Deze gezellige en zeer goed gevulde middag werd stampend afgesloten door de geweldige Nijmeegse Rock ’n Roll band; Bootleg Betty. (Met op gitaar de Udense Anneke Zeegers, jawel; de dochter van oud wethouder Spencer Zeegers.) In de avond gingen de voetjes van de vloer tijdens een Dance party!