Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Op dinsdagavond 23 mei  organiseert IVN Uden een wandeling door het Mellepark, dat bekend is door zijn oranje waterpartijen. Vertrek om 19.00 uur bij het Ontmoetingsplein Mellepark, Germenzeel 600, 5403 XD Uden. De wandeling is 2,5 km lang en duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis. Graag vooraf aanmelden via natuurgidsen@ivnuden.nl onder vermelding van ‘Avondwandeling’.

Ervaren natuurgidsen van IVN Uden geven op deze avond uitleg over het ontstaan van de Maashorst en de link met het Mellepark. Als gevolg van de Peelrandbreuk in onze regio is de Maashorst ontstaan. De Breuk van Melle is een van de zijbreuken van de Peelrandbreuk en loopt dwars door de wijk Melle. Toen men in de zeventiger jaren van de vorige eeuw hier een woonwijk wilde aanleggen stuitte men op twee problemen: de ondoordringbaarheid in de ondergrond door de aanwezigheid van ijzeroerkluiten, en door kwel was het gebied erg nat. Daarom werd besloten tot de aanleg van een park met een groot complex van vijvers en afwateringsbassins om zo de wijk Melle te ontwateren. Er werden paden aangelegd en een grote diversiteit aan bomen en struiken aangeplant. Zo ontstond het Mellepark, nu inmiddels vijftig jaar geleden. Het is dus een bijzonder park en de natuurgidsen zullen regelmatig even stilstaan en vertellen over de diversiteit van flora en fauna die we hier aantreffen. Van Wilgen tot Sequoia’s, en van Ganzen tot Spechten en Vleermuizen. De ijzeroerkluiten en het oranje water? Ook dat komt natuurlijk uitgebreid aan bod. Vorig  voorjaar werd de vijver voor het eerst in 50 jaar helemaal schoongemaakt. Dit jaar is een overvloed aan Brandnetels verwijderd en zijn de oevers wat natuurlijker gemaakt. Genoeg te vertellen over dit bijzondere park op de breuk van Melle!

Share This Story, Choose Your Platform!