Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Op zondag 24 maart organiseren IVN-natuurgidsen i.o. een ontdekkingstocht naar de magische wereld van mossen en korstmossen. Deze kijkexcursie duurt van 10.00 – 12.00 uur en start op de Munterweg in Uden, nabij het bruggetje over de Leijgraaf. Deelname is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel zeer op prijs gesteld via secretaris@ivnuden.nl o.v.v. Mossenexcursie.

Mossen en korstmossen zijn verborgen juweeltjes die we vaak ongemerkt voorbij lopen. Een wonderlijke en nuttige wereld, die pas echt tot leven komt wanneer je het van dichtbij bekijkt.

Als IVN-natuurgidsen in opleiding nemen we je graag mee op ontdekkingstocht. Gedurende onze tweejarige opleiding hebben we een jaar lang elke week ons onderzoeksgebied aan de Munterweg in Uden doorkruist. We vertellen er graag over en willen je laten kennismaken met de schoonheid, het nut en de groei van mossen en korstmossen.

Neem vooral een loepje of vergrootglas mee; er zijn er ook enkele beschikbaar. Ga je niet makkelijk door de knieën, neem dan een krukje mee. Het is een kijkexcursie, dus de te lopen afstanden zijn niet groot. Er is natuurlijk ruimte voor degenen die deze wonderlijke wereld zelf willen vastleggen.

Deze ontdekkingstocht is geschikt voor jong en oud. Na afloop nodigen we je uit om te genieten van koffie, thee of limonade en een heerlijke traktatie. We luisteren dan graag naar ieders ontdekkingen en kijken naar de foto’s die er zijn gemaakt.

Dus, trek wandelschoenen of laarzen aan, neem vergrootglas, krukje en camera mee en laat je meevoeren naar de magische wereld van mossen en korstmossen!

Waar

Munterweg nabij bruggetje over de Leijgraaf
Munterweg
Uden

Share This Story, Choose Your Platform!