I.v.m. het coronavirus kunnen bij de onderstaande activiteiten extra maatregelen gelden. Of  kan besloten worden een activiteit te annuleren. Controleer voor de zekerheid rechtstreeks bij de betreffende organisatie wat de status is van de activiteit.

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Van 14 tot en met 29 september is in Museum Krona (nieuwe naam voor het Museum voor Religieuze Kunst) de expositie “Uden, bezet, bevrijd, herdacht 1944-2019” te bezichtigen. Deze expositie gaat over de oorlogsslachtoffers m.b.t. Uden, voor het grootste gedeelte tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is een ruimte ingericht met foto’s, verhalen en materiaal uit Uden van de Joodse families Van Zwanenbergh en Wolf, en uit het Joods Historisch Museum Amsterdam. In andere ruimtes zijn verhalen, filmopnames, foto’s en materiaal te zien over de burgerslachtoffers uit Uden, de militaire slachtoffers en de religieuze slachtoffers.
De gemeente Uden heeft het mogelijk gemaakt dat deze tentoonstelling in Museum Krona voor alle Udenaren gratis toegankelijk is.

Share This Story, Choose Your Platform!