Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Koor Mistral bereidt zich momenteel voor op een tweede viering dit jaar van het 50-jarig bestaan. Eerder dit jaar, op 19 mei, werd dit heuglijke feit gevierd met een feestelijke Eucharistieviering, op zondag 6 oktober gevolgd door een gratis toegankelijk concert in de Kruisherenkapel om 14.00 uur. Tickets hiervoor zijn af te halen bij de VVV.

“Koor Mistral werd opgericht als jongerenkoor in de Petruskerk in 1969 door Wil Boley in een tijd dat er sprake was van een vernieuwingsgolf in de katholieke kerk. Mede daardoor was er ruimte voor populaire muziek als ‘Blowing in the wind’. Dat soort melodieën werden voorzien van religieus-spirituele teksten en voor de begeleiding deed ook het drumstel zijn intrede in de kerk”, herinnert de huidige dirigent, Niels van Dalsum zich nog. Later werd de leeftijdssgrens opgeheven.

Op zeker moment wilde Mistral zelfstandig worden en verhuisde het koor in 2007 naar de Kruisherenkapel, waar de tekstgroep elke derde zondag van de maand de Woord en Communieviering verzorgt. Naast optredens in de kapel is Mistral ook opgetreden bij ‘Uden laat van zich horen’, ‘Muzikaal Uden’ in de tuin van Sint Jan, Museum Krona en op diverse korenfestivals.

In de loop der jaren is er een hechte band ontstaan tussen de leden en is er ook aandacht voor gezelligheid. “We hebben oud-leden gevraagd, die met zeven nummers mee komen zingen,” zegt Ria. “We hebben ook wat meer profane nummers op het repertoire staan met toch betekenisvolle teksten, zoals ‘Lef’ van Karin Bloemen of ‘Gabriëla’s Song’ uit As it is in Heaven. Het nummer ‘This little light of mine’ voeren we uit samen met feestband De Dop. Stan Verstegen, een blinde musicus, die piano en saxofoon speelt, verzorgt een solo-optreden en begeleidt een aantal nummers van Mistral. Na afloop is er een receptie met hapjes en drankjes onder muzikale begeleiding van De Dop.” Hoewel de toegang gratis is, wil Mistral aan de bezoekers een vrije gift vragen, bestemd voor de aanschaf van een piano voor de gesloten afdeling van Sint Jan.

Share This Story, Choose Your Platform!