Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen
Wildplukken is weer hot, je eigen aanvulling op het eten sprokkelen in de natuur. Duizenden jaren at, de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur maar bij de supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon “eten” blijft maken.

Maar hoe pak je dat aan, waar kunnen we deze vruchten en planten vinden, waar moeten we opletten, wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen?

Is de berenklauw nu giftig of niet, welke planten zijn geneeskrachtig en wat moet ik met moerasspirea en wat met klaver? Kan ik de lijsterbes nu wel of niet eten. Heb je ooit wel eens van dennennaaldenthee gehoord? En weet je waarom bijvoet in de klompen werd gedaan?

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop krijg je iets lekkers en de recepten mee naar huis. Toegang is € 5,00 per persoon. Aanmelden kan hieronder tot uiterlijk 25 juni 12.00 uur via de site van de bibliotheek.

Share This Story, Choose Your Platform!