Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Help jij vogels aan een huis?

 Op zaterdag 12 maart organiseert Natuurcentrum De Maashorst een middag nestkastjes timmeren voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Tal van vogels, zoals ook de Koolmees en de Pimpelmees broeden graag in een donkere holte. Als er geen oude bomen in de buurt staan kiezen ze graag voor een nestkast. Dat lijkt wel wat op een donker holletje en ze kunnen er veilig en beschut hun eieren in uitbroeden. Als je in maart een nestkast ophangt is er grote kans dat deze hetzelfde jaar nog wordt bewoond door een paartje vogels.

 In het natuurcentrum liggen op zaterdagmiddag 12 maart bouwpakketjes klaar van gerecycled hout. Onze vrijwilligers helpen graag met het vasthouden van de plankjes, als je tenminste oplet niet op hun vingers te slaan. Ook weten ze je te vertellen welke vogels in deze kasten kunnen gaan broeden. Natuurlijk mogen je begeleiders best een handje helpen of ze kunnen beneden genieten van een lekker kopje koffie of thee in onze tentoonstellingsruimte. Na het timmeren mag je de kast nog mooi beschilderen, je kunt gaan spelen in onze speeltuin of nog even een stevige wandeling maken. We hopen dat binnenkort jullie tuinen allemaal volhangen met vrolijk versierde kastjes!

 De eerste groep start om 13.00 uur, de tweede groep om 15.00 uur en per groep kunnen er 12 kinderen meedoen. Deelname kan alleen na opgave via onderstaand ticket. Per gezin kan maximaal één begeleider mee (ivm ruimte). Alleen de kinderen melden zich aan – begeleiders hoeven niet aan te melden. Via deze website kan men reserveren tot uiterlijk 12.00 uur op vrijdagmiddag 11 maart. Deelname incl. een zelf getimmerde duurzame nestkast en een lekker glas ranja kost € 12,50.

Share This Story, Choose Your Platform!