Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Op donderdag 14 september organiseert IVN Uden een fietstocht naar de talrijke grafheuvels op de Maashorst. Vertrek om 13.30 uur vanaf Natuurcentrum De Maashorst, Erenakkerstraat 5,  5388 SZ Nistelrode (Slabroek) en terug rond 17.00 uur. Deelname is zoals altijd gratis. Aanmelden is niet verplicht.

Langs de randen van het gebied liggen sinds de prehistorie meerdere grafheuvels. Deze bevatten soms zeer rijke en verschillende grafgiften uit deze periode. Enkele grafheuvels werden in het begin van de vorige eeuw ontdekt door amateurarcheoloog en arts Hendrik Wiegersma uit Deurne. Aan het einde van de vorige en in het begin van deze eeuw werden de grafheuvels van Slabroek door archeologen blootgelegd. De gevonden rijkdommen zijn onder meer te vinden in het Oudheidkundig Museum in Leiden.

De gidsen van IVN Uden staan uitgebreid stil bij die grafheuvels. Zij vertellen onderweg uiteraard  ook over de nieuwste natuurontwikkelingen in de Maashorst.

Share This Story, Choose Your Platform!