Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

9 juli 2023 zal Peels Buiten, voorheen De Schapendag, plaatsvinden in Odiliapeel. Peels Buiten is een evenement waar mens en dier samenkomen. De bezoekers kunnen zien hoe schapen, van verschillende rassen, worden gekeurd in hun vormgeving en de kwaliteit van de wollen vacht.

De keuring van schapen, gestart met Texelaar-schapen, is uitgegroeid naar meer dan 20 rassen. Er worden ook oude ambachten getoont om een indruk te geven van het vroegere leven op de boerderij. Zoals dorsen, stro hakselen en graan malen. Ook het huishoudelijke werk uit die tijd wordt gedemonstreerd.

De oude beroepen zijn ook te bekijken, zoals het rietvlechten, wolspinnen, hout bewerken, ijzer smeden en natuurlijk ook het schapenscheren en schapen drijven. Het geheel wordt omringd met een grote braderie met meer dan 140 kramen. Hier kun je lekker snuffelen en rondkijken. Tevens zijn er gezellige terrassen met (live) muziek.

Toegang tot het evenement is gratis.

Locatie: terrein Rogstraat, Odiliapeel. Fietsers via sportpark “De Smelen”

Share This Story, Choose Your Platform!