Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Op zondag 14 april aanstaande organiseert Natuurcentrum De Maashorst om 10.30 uur een spannende Poepsafari door De Maashorst. Onder leiding van IVN natuurgidsen wordt gezocht naar poep en andere sporen van dieren die in het ons omringende natuurgebied leven.

 Tijdens deze excursie gaan deelnemers samen met ervaren gidsen op zoek naar sporen en poep van verschillende dieren. Weet jij bijvoorbeeld hoe je het verschil kunt zien tussen de sporen van een das en een vos? Of herken je de poep van een konijn of een van de grote grazers? De Taurossen en Exmoor pony’s die in De Maashorst grazen worden niet preventief tegen wormen behandeld. Dit betekent dat hun poep vrij is van bestrijdingsmiddelen. Zodra de flats of vijg geworpen is ontdekken heel veel insecten de stront, als vrijplaats, als snackbar of als jachtgrond. Mestkevers bijvoorbeeld rollen enorme bollen van deze stront, vaak een paar keer zo groot als zij zelf zijn. Over waarom ze dit doen en nog veel meer ‘poep’ weetjes kunnen de IVN-gidsen je tijdens deze tocht vertellen. Behalve poep laten dieren in het gebied ook heel andere sporen achter, loopsporen, knaagsporen, graafsporen: je loopt er al snel aan voorbij zonder het op te merken. Als je hier eenmaal op gewezen bent kijk je vaak beter om je heen en ga je zelf steeds meer ontdekken. Een wandeling die voor zowel volwassenen als kinderen erg interessant zal zijn. De excursie start om 10:30 uur en duurt ongeveer twee tot drie uur. Tijdens de wandeling door het prachtige natuurgebied van De Maashorst vertellen de gidsen alles over de verschillende diersoorten en hun sporen. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen en meer te leren over de lokale flora en fauna. 

De excursie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 6 jaar oud en kost € 9,95 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 16 jaar. Aanmelden kan via de website van Natuurcentrum De Maashorst. Mis deze unieke kans niet om meer te leren over de fascinerende dieren die in onze eigen omgeving leven!

Het is verplicht om van tevoren voor deze activiteit te reserveren. Dit kan via het de site van Natuurcentrum De Maashorst tot uiterlijk 14.00 uur op vrijdagmiddag 12 april.

Voor reserveren en andere activiteiten zie de site van Natuurcentrum De Maashorst.

Share This Story, Choose Your Platform!