Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

IVN Uden en Vogelwacht Uden e.o. organiseren op dinsdag 16 januari om 20.00 uur in de Groenhoeve een publiekslezing over Natuurpark La Brenne in Frankrijk. Dit natuurgebied heeft een internationale status (Natura2000 en Rhamsar). Het ligt zo’n 300 km ten zuiden van Parijs en is voor de natuurliefhebber en rustzoeker een prachtig gebied.

Er liggen ruim 5000 meren en meertjes die onder andere gebruikt worden voor de visteelt, maar ze worden ook bevolkt door vele vogelsoorten. Soorten die in Nederland zeldzaam zijn geworden komen er nog in flinke aantallen voor. En uiteraard diverse soorten die wij hier niet kennen, maar die we wel graag willen zien. Ook de plantenrijkdom is uniek o.a. tientallen soorten orchideeën komen er voor.

Geert Engels komt al ruim 25 jaar in het gebied en kent het inmiddels op zijn duimpje. Hij verzorgde zo’n 50 excursies en 25 lezingen per jaar. Tijdens de excursies staat de natuur centraal maar ook andere zaken zoals landschap en visteelt komen aan de orde. Geert heeft de camera altijd paraat en aan de hand van zijn foto’s en wat korte filmpjes wil hij u kennis laten maken met het prachtige gebied. Om al vast een idee te krijgen van de natuurbelevenissen van Geert kijk op http://fotosgeertengels.blogspot.com/

Parc Naturel de la Brenne is ook een echt wandel en fietsgebied. Er zijn heel veel routes uitgezet.

Share This Story, Choose Your Platform!