Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

Paddenstoelen leven verstopt onder de grond… Maar in de herfst gebeurt er iets heel bijzonders: in het bos, de bermen en misschien zelfs in je eigen tuin, er schieten overal de mooiste paddenstoelen uit de grond! Wil je hier samen met je (klein)kinderen ook getuige van zijn? Tijdens de herfstvakantie, op donderdag 18 oktober om 13.30 uur organiseert IVN Uden speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders een activiteitenmiddag over de geheimen van paddenstoelen en over de herfst in het bos. Ga je mee? Deelname is zoals altijd gratis.

Startpunt is Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406 XA Uden; aanvang 13:30 uur; de activiteit duurt circa 2 uur. Onze gidsen nemen je mee in de spannende wereld van paddenstoelen. Wist je bijvoorbeeld dat de pruikzwam is uitgeroepen tot paddenstoel van 2015? Je komt te weten hoe je paddenstoelen kunt herkennen en waarmee je ze echt niet moet verwarren. Onderweg kun je ook nog eens genieten van de prachtige herfstkleuren in Udenoord.

IVN Scharrelkids

Frisse lucht, vieze modderhanden, zelfgebouwde hutten en gewoon lekker bezig zijn in de natuur. Dat maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Daarom laat IVN Uden met het programma Scharrelkids ouders en kinderen de natuur samen beleven. We doen dat op een ‘scharrelige’ manier, omdat scharrelen – zelf spelen en ontdekken – dé manier is om kinderen in contact te brengen met de natuur. IVN biedt ook een schat aan tips om zelf, samen met je (klein) kinderen de herfst te beleven. Dichtbij en wanneer jij wilt.

Kijk maar eens op www.ivn.nl/paddenstoelen, hier staat een schat aan weetjes en doe-tips over paddenstoelen. Niet alleen voor buiten, maar ook knutseltips voor thuis. Hartstikke leuk!

Share This Story, Choose Your Platform!