Campus Uden mag zich na 2 jaar een stichting noemen: ‘We zijn enorm trots’

 

Campus Uden heeft een nieuwe stap gezet. Het bestuur tekende vorige week vrijdag een akte bij SVN Notaris, waardoor Campus vanaf nu bestempeld mag worden als stichting.

Volgens Guus Daanen, opricht van Campus Uden, kunnen alle activiteiten en de organisatie nu professioneler aangepakt worden. “Dit betekent ook dat we nu ondersteunende gelden van bijvoorbeeld het Oranje Fonds kunnen ontvangen”, voegt Daanen toe. Met de oprichting van de stichting is nu ook een eerste bestuur gevormd. “Zij hebben als opdracht om de open ruimte voor alle jongeren te waarborgen en om meer ontmoetingen, ontdekking en ontwikkeling te stimuleren tussen elkaar”, geeft de oprichter aan.

Het concept van Campus Uden is gestart door Guus Daanen in januari 2021. Samen met elf jongeren startte hij een brainstorm sessie aan een klaptafeltje in ’t Handelshuys, om erachter te komen wat jongeren in Uden en omgeving nodig hebben. Een plek waar jongeren samen kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten, ideeën en kwaliteiten kunnen delen en gezamenlijk of zelfstandig aan studieopdrachten of andere projecten kunnen werken. Vandaag de dag zijn dat bijna vijfhonderd jongeren. Guulke van der Locht, verbinder bij Campus Uden, ziet dagelijks de behoefte van deze plek: “We brengen jongeren, de overheid, onderwijs en ondernemers samen. Dit is een gouden stap in de ontwikkeling van Campus Uden.”

Even na het officiële gedeelte is het bestuur, samen met een aantal jongeren die betrokken zijn bij Campus, gaan proosten op deze bereikte mijlpaal. Guus Daanen: “Dit is de ultieme bekroning van twee jaar groei van Campus en een belangrijke stap in de professionalisering van de toekomst.”