De taal van maken is universeel. We begrijpen elkaar!

EINDELIJK! MaakplaatsUden (tHandelshuys) heeft weer een kleine stap voorwaarts gezet in de corona lockdown. De gehele maand April zijn we ‘coronaproof’ gastheer voor jongeren van de ISK klassen van De Leijgraaf. Migranten met een rugzak vol herinneringen die niet altijd even leuk zijn. Zo gaan ze een nieuwe toekomst tegemoet. Tijd om energiek en creatief te gaan ‘maken met karton’ of beter ‘prototypen’ in MaakplaatsUden. Onze gasten genoten er zichtbaar van. En wij ook.

…en al is communiceren voor sommigen nog lastig. Geen probleem. Maken is verbeelden. Maken is samenwerken. Gebaren, potlood en papier doen de rest. We begrijpen elkaar. Het was een feest.

Bedankt dat we dit voor jullie mochten verzorgen. Een mooi voorbeeld van de verbindende kracht van maken.

Als je de nieuwsgierigheid van een kind kunt prikkelen zal het zijn hele leven blijven leren.

MaakplaatsUden wil iedereen de kans geven om te maken en kennis te laten maken met techniek, ongeacht de omgeving waarin ze opgroeien, hun achtergrond of hun manier van leren. Dat is de bedoeling. En deze bedoeling ook koppelen aan het waarom. Spelenderwijs bijdragen aan bewustwording over het belang van anders omgaan met grondstoffen, met duurzaam ontwerpen en met de aarde, zoals verwoord in de Global Goals. En van belang voor hun toekomst.

Tijd, ruimte en middelen voor de makers van morgen!

Meer informatie: MaakplaatsUden, t Handelshuys, Udenseweg 2 Uden

 www.maakplaatsuden.nl / info@maakplaatsuden.nl