Debat in De Pul met muzikale noten

Alle partijen waarop in Uden en Landerd op 22, 23 en 24 november gestemd kan worden voor de herindelingsverkiezingen zijn uitgenodigd voor het grote verkiezingsdebat in De Pul Uden. Het debat vindt plaats op woensdag 17 november en wordt georganiseerd door het Brabants Dagblad, DTV Nieuws, Misfits/UOV de Kring en Compass Uden, de overkoepelende organisatie waar het Udense jongerenwerk en poppodium De Pul onder valt.

Maar liefst dertien partijen doen in de twee gemeentes mee om de 31 zetels die te verdelen zijn in de nieuwe gemeenteraad van gemeente Maashorst. Deze raad moet op 3 januari van start gaan, daarom zijn de gemeenteverkiezingen eerder dan in andere gemeentes.

In het debat zullen de aanwezige lijsttrekkers in verschillende rondes worden onderworpen aan stellingen en mogen zij hun plannen voor de nieuwe gemeente uit de doeken doen. Tijdens de aftrap van de avond is er een speciale gespreksronde met uitsluitend jonge kandidaten van alle partijen, waar jongeren onderling in gesprek gaan over hoe zij naar de nieuw te vormen gemeente kijken.

Bij een verkiezingsdebat in een poppodium mag een muzikale noot uiteraard niet ontbreken. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de lokale, Udense artiesten Anil Dural en Nooke. De afsluiting en samenvatting van de avond is in handen van Mark van de Veerdonk, die op zijn unieke, eigen wijze de verkiezingen en het debat zal duiden.

Lees verder