LEGO-middag in Ontmoetingsplein Mellepark

UDEN | Donderdag 3 maart houdt De BouwClub uit Uden een activiteitenmiddag in Ontmoetingsplein Mellepark waaraan kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar kunnen deelnemen. Het thema daarbij is ‘Bouw jij het snelste voertuig met LEGO?’. De activiteit is van 15 tot 17 uur en kost drie euro per persoon. Creatieve (groot)ouders, broers en zussen zijn van harte welkom. 

Door Peter Noy

 De BouwClub bestaat uit een aantal enthousiaste LEGO-fans uit Uden en omgeving die kortgeleden een legoclub hebben opgericht. Het doel is om samen te bouwen aan legosets, eigen creaties of workshops te geven. Volgens oprichter Wesley Bakker (36) uit Uden werkt het bouwen met LEGO ontspannend. “Het samenwerken, samen dingen bedenken en verhalen vertellen is goed voor de teamgeest, vandaar het idee om LEGO-middagen te organiseren”, vertelt Bakker enthousiast. “Ik heb toen contact gezocht met enkele wijkcentra in Uden, waarop Ontmoetingsplein Mellepark direct heel enthousiast reageerde. Deze doe-middag voor de jeugd sluit goed aan bij de activiteiten van het ontmoetingscentrum. Het geeft mij veel voldoening om met een groep kinderen met LEGO aan de slag te gaan. Daar doe ik het voor. De bedoeling is om binnenkort meerdere themamiddagen te organiseren en dit concept verder uit te rollen.”

Snelste voertuig

Ben jij de creatieveling die het snelste voertuig van lego maakt? De deelnemers mogen zelf bedenken hoe het voertuig eruit gaat zien, met een, twee, zes of misschien wel twintig wielen. Aan het einde van de middag wordt er met het voertuig een parcours afgelegd. Het team met de snelste tijd wint een kleine LEGO-prijs. De activiteit wordt gehouden in Ontmoetingsplein Mellepark, Germenzeel 900 in Uden. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, welke te bestellen zijn via www.debouwclub.eu of stuur een e-mail: aanmelden@debouwclub.eu.